Governament Democràtic
Internacional – Reforma de les NNUU

El programa WFM-IGP de Governament Democràtic Internacional (IDG) dóna suport a respostes inclusives globals per a l’augment de la governança transnacional.

El programa IDG es basa en l’assumpció de que un creixent nombre de reptes globals transcendeixen fronteres nacionals i no poden ser resolts per cap govern actuant de manera aïllada/solitària. Les estructures de governança transnacional – amb les seves creixents responsabilitats i poders – necessiten millors mecanismes per a la transparència i per a un lideratge més eficaç i responsable. En resposta a aquests reptes WFM-IGP s’esforça per:

  • Augmentar la transparència i la responsabilitat en la presa de decisions a les NNUU i a d’altres institucions internacionals;
  • Fer una crida per a sistemes de governança en mecanismes transnacionals més democràtics i inclusius;
  • Mobilitzar als actors de la societat civil per a participar en institucions intergovernamentals i transnacionals.

A través d’aquests esforços esperem ajudar a les NNUU i a d’altres institucions internacionals a esdevenir més eficaces i a lliurar millors resultats per a les persones a nivell mundial. Aprofitant el paper històric de WFM-IGP com a responsable d’iniciatives innovadores de la societat civil, el programa d’IDG actualment es centra en les següents qüestions clau:

Reforma de les NNUU

Com a recurs a l’abast de diplomàtics, mitjans de comunicació i la societat civil, IDG manté una pagina web popular i una llista de correu que segueix els avenços en les propostes de reforma de les NNUU sorgides a la Cimera Mundial de l’any 2005. La pàgina web ReformtheUN.org proporciona el context i accés a molts dels documents i recursos de les NNUU, els governs i la societat civil en els esforços de reforma, incloent-hi la reforma del Consell de Seguretat, l’establiment del Consell de Drets Humans i la Comissió per la Construcció de la Pau, enfortint l’arquitectura per la igualtat de gènere, i actualitzant la governança ambiental.

La llista de correu posa al dia als lectors dels darrers desenvolupaments i realitza una anàlisi política de les negociacions en curs. IDG no és només un organisme independent i fiable de control de la reforma de les NNUU, també és un recurs essencial per a la societat civil.

Objectius principals

En la nostra defensa per a un governament democràtica internacional, nosaltres treballem per a:

  • Millora de mecanismes per a la transparència, responsabilitat, i la contribució de stakeholder (parts interessades/contraparts) en organitzacions intergovernamentals (per exemple treballant amb el comitè de selecció per al nou Secretari General per a la igualtat de gènere);
  • Increment i alta qualitat en la participació d’ONGs en les deliberacions intergovernamentals, incloent-hi en la reforma del Consell de Seguretat i la revisió del Consell de Drets Humans;
  • Increment del nombre i abast dels grups en les nostres xarxes i campanyes; i
  • Aprofundiment de la cooperació entre ONGs en la reforma de les NNUU, el lideratge transparent i responsable, i en l’arquitectura de governança financera i econòmica.

El programa IDG treballa per a la transparència en el procés de reforma de les NNUU facilitant la informació a les parts interessades/contraparts a nivell mundial. A més de les nostres pagines web i llistes de correu, incloent-hi ReformtheUN.org, UNelections.org, i BetterPeace.org, WFM-IGP convergeix/agrupa ONGs en temes d’interès comú i prepara als membres de la societat civil per a un compromís amb els governs i representants de les NNUU. Al informar a col·legues d’ONGs per donar suport a oportunitats, i assistir-los en les seves contribucions/ aportacions en els processos de les NNUU i els seus òrgans/organismes, hem ajudat a aconseguir millors resultats en nomenaments d’alt nivell de les NNUU, les eleccions del Consell dels Drets Humans i les estratègies de la Comissió de Consolidació de la Pau de les NNUU.

Teniu més informació, per exemple, a: ReformtheUN.org

 

 

Comments are closed.